Вести Македонија Ударни вести

Ковачевски-Вал: С.Македонија е подготвена да претседава со ОБСЕ од јануари 2023 година

  Претседателот на Владата, Димитар Ковачевски, се сретна со Килијан Вал, новоименуваниот шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје. На состанокот е поздравен напредокот на Република Северна Македонија, што го покажуваат развојот на демократијата во државата, почетокот на преговорите со Европската Унија, претстојното претседавање на Северна Македонија со ОБСЕ, што треба да започне од 1 […]