Вести Македонија Ударни вести

Денот на настава на турски јазик 21 декември е неработен ден за турската заедница

  Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 21 декември 2022 година (среда), Денот на настава на турски јазик е неработен ден за граѓаните припадници на турската заедница во Република Северна Македонија. Министерството за труд и социјална политика на граѓаните […]