Вести Изјави Македонија Ударни вести

Без поактивна улога на власта, тешко до подобрување на довербата во правосудството

  Народниот правобранител Насер Зибери, лично се сомнева дека има доволна спремност, капацитет и ресурси во надлежните институции да се промени состојбата со ниската доверба на граѓаните во правосудството. Зибери, коментирајќи ја анкетата на ИРИ за падот на довербата на граѓаните во правосудството, на денешната прес-конференција, појасни дека тука пред се мисли на републичкиот Судски […]