Алтернатива Настани

Отворена ликовната изложба “Патување” на Новица Трајковски во општина Илинден

  Во галеријата на Домот на култура “Илинден” во општина Илинден е отворена ликовната изложба на академскиот уметник од општина Илинден, Новица Трајковски наречена “Патување”. Изложба е по повод одбележувањето 40 години работа и 60 години живот на нашиот истакнат уметник, а љубителите на ликовната уметност имаа можност да погледнат околу 45 врвни уметнички дела […]