Вести Македонија Ударни вести

Павлос Воскопулос Филипов: Ние Македонците овде дејствуваме како лек на грчкиот остар национализам

  Од интервјуто со Павлос Воскопулос Филипов од партијата на Македонците во Грција „Виножито“: Сè зависи од националната политика кон малцинските прашања. Ако има позитивна клима, другото ќе зависи од припадниците на македонското малцинство дали ќе сакаат повеќе права. Во Грција за малцинските прашања нема независно судство, да не се лажеме. Решаваат „длабоката грчка држава“ […]