Вести Македонија Ударни вести

Хотел Инекс Олгица го промовира Охрид како зелена туристичка дестинација со помош на ЕБОР и ЕУ

  Охридското Езеро е туристичка дестинација број еден во земјата со над 200.000 туристи. За да се заштити убавината на езерото, важно е да се обезбеди заштита на неговата уникатна природа, и да се минимализираат негативните ефекти врз човековата околина кои доаѓаат од туристите и индустријата. Хотел Инекс Олгица е водечки пример за ова. Пред неколку […]