Алтернатива Вести Македонија Настани

Планинарите “Први на први” го доживејаа магичното изгрејсонце на Пелистер

  Над 60 вљубеници во планината од 10 градови, годинава ја доживејаа магијата на првото изгрејсонце на Пелистер.   По 12 пат, во организација на Олумпус Монс од Битола, се реализираше  турата со симболично име „Први на први“ за ноќно искачување на највисокиот врв на Баба Планина, со цел првото изгрејсонце во Новата година да […]

Алтернатива Настани

“Први на први” првото изгрејсонце во Новата Година планинарите ќе го дочекаат на Пелистер

  Планинарската група „Олимпус Монс“, по 12 пат, на 1 јануари ја организира турата со симболично име „Први на први“, кога вљубениците во планината ќе имаат можност да го доживеат првото изгрејсонце во Новата Година на највисокиот врв на Баба Планина, Пелистер.     Зборното место на планинарите е Инфоцентар на НП Пелистер, на 1350 […]