Вести Македонија Став Текстови Ударни вести

Манипулацијата во политичкиот дискурс – Билјана Жеревска

  Наближува време кога празната политичка реторика ќе станува сѐ помалку ефикасна. Доаѓа време на нови медиумски и дигитално писмени генерации кај кои перфидниот политички дискурс повеќе нема да поминува. Крајно време е да поминете од зборови на дела!, пишува Билјана Жеревска за Республика Уште од антиката политичките елити ја применувале „интелектуалната нечесност“ со цел […]

Вести Македонија Став Ударни вести

Искоренување на насилството врз жените во политиката, медиумите и социјалните мрежи – Билјана Жеревска

  Очигледно е дека листата на родова дисквалификација врз жените во политиката е длабоко вкоренета и повеќето од нив се соочиле со напади. Засега, на повидок, нема механизми со кои би се овозможило ефикасно да се надмине оваа состојба, пишува Билјана Жеревска за Республика. Фасцинантно е колкава е моќта на еден знак и два збора: […]