Вести Македонија Став Ударни вести

О2 Иницијатива: Каде сме сега, што значат овие буџети, какви проекти се реализирани?

  Се усвои буџетот на град Скопје за 2023 година и тој ќе изнесува 6,4 милиони евра за функцијата заштита на животната средина.   Доколку ги земеме предвид сите предизвици со кои се соочува Скопје со загадувањето и заштитата на животната средина и природата, планираните средства за овие области, за 2023 година не се доволни, […]