Алтернатива Вести Македонија Настани

Планинарите “Први на први” го доживејаа магичното изгрејсонце на Пелистер

  Над 60 вљубеници во планината од 10 градови, годинава ја доживејаа магијата на првото изгрејсонце на Пелистер.   По 12 пат, во организација на Олумпус Монс од Битола, се реализираше  турата со симболично име „Први на први“ за ноќно искачување на највисокиот врв на Баба Планина, со цел првото изгрејсонце во Новата година да […]