Алтернатива Настани

„Анонимен османлиски речник од XIX век“ од Академик проф. д-р Драги Ѓоргиев

  Излезе од печат изданието „АНОНИМЕН ОСМАНЛИСКИ РЕЧНИК ОД XIX ВЕК“ од Академик проф. д-р Драги Ѓоргиев, во издание на ДИВАН од Скопје, а со финансиска подршка на Министерството за култура.         Книгата е резултат на обемна истражувачка работа на академик Ѓоргиев и е прва книга кај нас од овој тип, поточно […]