Вести Македонија Топ теми Ударни вести

ДСЗИ: Храната во „Пелагонија“ била безбедна, но не и хигиената во кујната

  Сите шест земени примероци од храна ги задоволуваат прописите за микробиолошка безбедност на храната, а од осум земени бриса oд работните површини, кај три испитаните параметри не се во согласност со микробиолошките критериуми за хигиената на површини и предмети кои доаѓаат во контакт со храната. Ова се резултатите од испитувањата на мострите кои ги […]