Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

Важноста на дефинирање на критичната инфраструктура во Македонија-Весна Попоска

  Неопходно е да се стандардизира нормативната рамка, односно националниот правен систем да ја препознае и признае критичната инфраструктура како…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

Апсолутната безбедност е илузија – Весна Попоска

  Четири вистини за потеклото и природата на хибридните закани, пишува Весна Попоска за Республика. Терминот хибридна закана се однесува на различен…

Read More