Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Усвоени итни мерки за сајбер заштита на институциите на јавниот сектор

  На денешната седница на Владата, на предлог на заменик-претседателката на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска,…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

АЕК со препораки за сајбер безбедност во институциите и фирмите

  Во врска со зачестените сајбер-напади во државата и регионот, Агенцијата за електронски комуникации и Националниот центар за одговор на…

Read More