Алтернатива Настани

“ОД БАХАНТКИТЕ ДО АГАВА” во МНТ

  ОД БАХАНТКИТЕ ДО АГАВА, МНТ, 16 февруари, Според: Еврипид/Тамара Барачков, Режисер: Нина Николиќ Во „Бахантките“ на Еврипид, една од Тебанките која го прифаќа култот на Дионис — Агава, поголемиот дел од драмата го поминува „надвор од сцената“, таа е ликот за кој се зборува, а нејзиното однесување е предмет на толкување и прераскажување на […]