Вести Македонија Спорт

Почина Живко Дуковски творецот на “Златен гонг”

  Македонскиот спорт загуби уште една голема легенда.   Во 84-тата година денеска животната сцена ја напушти Живко Дуковски, големиот боксерски шампион, тренер и функционер. Дуковски целиот свој живот го посвети на боксот и даде голем придонес за афирмацијатра на благородната вештина. Тој беше неуморен, уште како млад го засака овој спорт на храбрите и […]