Вести Свет Став Ударни вести

Војна и популизам – Нина Л. Хрушчова

  Можеби Русија веќе не е тоталитарното општество со кое владееше мојот прадедо Никита Хрушчов пред шест децении, но, по сè изгледа, тоталитаризмот и натаму е во нејзината ДНК. Кремљ сè уште си измислува своја реалност, без разлика колку е апсурдна или невозможна, и бара лековерност од народот, пишува Нина Л. Хрушчова за Республика. Ако […]