Вести Македонија Ударни вести

Спортско-адреналинскиот парк кај Алпинистичката карпа во завршница

  Се преземаат финалните активности за конечниот изглед на Спортско – адреналинскиот парк кај Алпинистичката карпа, долж Кејот на реката Вардар, во општина Карпош.     Покрај содржинските делови: игралиштата за фудбал и одбојка на песок, скејт паркот, детското игралиште и адреналинскиот дел, овој јавен простор добива и ново зеленило.   СПОРТСКО – АНДРЕНАЛИНСКИОТ ПАРК […]

Вести Македонија Статуси Ударни вести

Хакиран фејсбук профилот на градоначалникот Стефан Богоев

  Градоначалникот на Карпош, Стефан Богоев објави дека неговата официјална фејсбук фан страница е хакирана. „Хакирана е мојата официјална Facebook страница (Stefan Bogoev). Проблемот е пријавен до надлежните институции и Facebook. Барам итно решавање на овој проблем и враќање на страницата во функција“, објави Богоев.     Случајот е пријавен до Владата и МВР, а […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Карпош продолжува со активностите за обнова на “ПАРТИЗАН”

  Во тек е подготовката на основен проект за новиот изглед на спортската сала „Партизан“, откако претходно, со вклученост на јавноста се избра и идејното решение. Општина Карпош продолжува со континуирана соработка со Меѓународната невладина организација „Културно ехо“, која се однесува на: изработување на концепт и стратегија за сите фази во процесот на ревитализација на […]

Вести Македонија Ударни вести

КАМПАЊА: “ФРЛАЈ ПАМЕТНО ЗА ЧИСТ КАРПОШ”

  Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев и директорот на ЈП КХС, Абдусамед Шабани, денеска беа во обиколка на Центарот за селекција на отпад, кој се наоѓа во Карпош 3, долж бул. „Илинден“, (позади бензинската пумпа „Макпетрол“).     На оваа локација, граѓаните можат да го донесат и да се ослободат од кабастиот отпад (застарен […]