Вести Изјави Македонија Ударни вести

Тренчевска: Еднакви можности на мајката и таткото во породилното отсуство

  „Јавните расправи за Законот за работни односи се во тек. Го менуваме досегашното породилно отсуство во три нови институти–мајчинство, татковство и родителство. Со ваквата измена овозможуваме еднакви можности на мајката и на таткото. Ги вклучуваме и мајката и таткото во грижата за децата“, информираше министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска во нејзиното […]