Вести Македонија Ударни вести

Бесими потпиша договор со Светска Банка за изградба и имплементација на ИФМИС

  Обезбедени се 24,9 милиони евра за изградба и имплементација на Интегрираниот информациски систем на јавни финансии – ИФМИС, една од најголемите реформи предвидени со новиот Закон за буџети, но и во јавните финансии во изминатите години, како информациските системи за управување со државна помош и за управување со даночните приходи. Средствата се обезбедени преку […]