Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Налепници со ознаката „НМК“ наместо нови регистарски таблички

  Владата ја усвои Информацијата во врска со потребата од ставање налепници со „НМК“ ознака на регистарските таблици, на предлог на МВР.   Во служба на граѓаните, со ставањето на овие налепници ќе се избегнат дополнителни финансиски трошоци за издавање повеќе нови документи/лиценци/сертификати, коишто се поврзани со бројот на регистарската таблица, а истовремено во целост […]

Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Спасовски: За регистарските таблички ќе донесеме решение најдобро за граѓаните

  Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, гостувајќи во утринската програма на Националната телевизија, беше прашан за најавеното можно решение за употреба на налепници на регистарските таблици наместо да се издаваат нови како обврска од Преспанскиот договор, при што тој истакна дека тоа решение е во напредна фаза, но на крајот ќе се разговара на […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

До 12 февруари 2024 да се изврши промена на регистарските таблички од “MK” во “NMK”

  Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните и правните субјекти, односно сопствениците на возила, на обврската дека заклучно со 12.02.2024 мора да извршат промена на регистарските таблички со ознаката “МК“ со ознаката “NMK“. Имено, согласно член 27 став (1) алинеја 5 од Законот за возила („Службен весник на Република Македонија” бр. 140/08; 53/11; 123/12; […]