Вести Македонија

Трибини и работилници за унапредување на менталното здравје кај младите

  Град Скопје го реализираше вториот настан од серијата трибини, работилници и истражувања насочени кон унапредување на менталното здравје на младите, со особен акцент на зајакнување на капацитетите на средните училишта за препознавање, намалување и спречување на врсничкото насилство.      На трибината, на тема како да се намали врсничкото насилство кај младите, членовите на […]