Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Потполно ослободување за казна затвор до 6 месеци, нема амнестија за тешки кривични дела

   Текстот на законот кој беше усвоен  на минатата владина седница беше усогласен и даден на мислење, по што Владата…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Лога во КПУ Идризово: Мизерни и супстандардни услови, потребна е итна амнестија

  Министерот за правда Кренар Лога заедно со претседателот на Анкетната комисија за заштита на човековите слободи и права, Халил…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Пендаровски го потпиша Указот за новиот Закон за амнестија

  Претседателот Стево Пендаровски денеска го потпиша Указот на усвоениот Закон за амнестија, со кој се предвидува лицата осудени за…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

ВМРО-ДПМНЕ поднесе предлог-закон за амнестија на осудените за 27 април

  Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата денес во Собранието на Република Македонија ќе поднесе Предлог на закон за амнестија…

Повеќе