Вести Македонија Ударни вести

МТСП и АВМУ заеднички со заложби за унапредување на родовите прашања

  Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска и директорот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги д-р Зоран Трајчевски, денеска одржаа заедничка прес-конференција посветена на прашањата за родовите, родово базираното насилство и начинот на известување на медиумите.     „Моќта на медиумите и нивната способност за професионално известување на јавноста, подигање на […]