Вести Македонија

ССК и „Тиквешки семејни винарии“ на традиционално закројување на винова лоза во Кавадарци

  Претседателот на Сојузот на стопански комори Трајан Ангелоски и потпретседателот Горан Ѓорѓиевски учествуваа на традиционалното закројување на винови лози на настан организиран од здружението „Тиквешки семејни винарии“ во атарот на селото Ресава, Општина Кавадарци. На манифестацијата беа присутни голем број на производители на вино и други традиционални производи од грозје, највисоки претставници на државните […]