Вести Македонија Ударни вести

Утре протестен собир за поддршка на жртвите на родово базирано насилство: Не сме безбедни!

  Преку социјалните мрежи за утре е најавен протест за поддршка на жртвите на родово базирано насилство пред Министерството за внатрешни работи. “Како загрижени граѓанки и граѓани, феминистки и феминисти, девојки и жени, ве повикуваме на протестен собир овој петок, 17 февруари, од 15:00 часот, пред Министерство за внатрешни работи.   Бараме одговорност од надлежните […]