Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Меџити: Трикафта пристигна на детската клиника

  Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити денеска одржа прес-конференција по повод пристигнувањето на лекот Трикафта за пациентите со цистична…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Законските измени за набавка на лекот „Трикафта“ во пред финална фаза

  Владата одржа работен состанок на посебното тело на кој присуствуваа стручните советници на премиерот, претставници на ФЗОРСМ, Клиниката за…

Повеќе