Вести Свет Ударни вести

Косово денеска прославува 15 години независност

  Косово денеска прославува 15 години независност. Познатото обележје „Њуборн“ (новороденче) во центарот на Приштина, освен што има нова тематика, сега и се чита поинаку. Оваа година наместо Њуборн со буквите од споменикот е испишано NONEWBR што според авторот на делото Фисник Исмаили, значи No New Broken Republic, пренесе косовската телевизија Клан. Тој на својот профил […]