Алтернатива Вести Македонија Настани

Промоција на публикацијата „Mапирање на обичајот Мартинки во Скопје и Скопско“

  Утре, на 21 февруари, ќе се промовира публикацијата „Mапирање на обичајот Мартинки во Скопје и Скопско“ од авторките Василка Димитровска, Душица Брачиќ и Ленче Димовска во издание на ХАЕМУС – Центар за научно истражување и промоција на културата. Комплетен автор на илустрациите е младата Бисера наумовска.     Со оваа пубикација е направен обид […]