Вести Македонија Ударни вести

Клубот на пратенички против говорот на омраза и родово базирано насилство

  Клубот на пратенички oстро ги осудува сите форми на говор на омраза, родова дискриминација, сексизам, антисемитизам, омаловажување и други форми на насилство кои што во последно време се најмногу распространети на интернет просторот Затоа пратеничките ќе иницираат јавна расправа во Собранието со цел да се понудат решенија како во иднина да се превенираат слични […]