Вести Македонија Ударни вести

Просечната нето-плата достигна 34.364 денари

  Според најновите податоци на Државниот завод за статистика, просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во декември 2022 година, изнесува 34 364 денари. Тоа е зголемување за 4 421 денари или 14.8% од истиот месец во 2021 година, кога изнесувала, 29 943 денари. Ваквото зголемување се должи, пред сѐ, на зголемувањето на просечната месечна исплатена […]