Вести Македонија Ударни вести

Љубе Бошкоски доби ослободителна пресуда за предметот „КАМПАЊА“

  Кривичниот суд го ослободи од обвинение Љубе Бошкоски за предметот „Кампања“, за нелегално финансирање на изборите како лидер на партијата Обединети за Македонија, во 2011 година. Пресудата денеска беше дочекана со аплауз од адвокатите и обвинетиот Бошкоски. Тој за ова дело веќе одлежа казна затвор, и оваа пресуда е донесена по повторното судење. Овој […]