Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Мијалков доби ослободителна пресуда за “Тортура”, потврди Апелација

  Апелациониот суд Скопје ја одби како неоснована жалбата на Основното јавно обвинителство Скопје во врска со случајот „Тортура“ и ја потврди пресудата на Основниот кривичен суд Скопје, што значи дека ја потврдува ослободителната пресуда што ја донесе Основниот кривичен суд за Сашо Мијалков, и припадниците на поранешната полициска единица „Алфи“ во случајот „Тортура“. “Апелациониот […]

Вести Македонија Ударни вести

Љубе Бошкоски доби ослободителна пресуда за предметот „КАМПАЊА“

  Кривичниот суд го ослободи од обвинение Љубе Бошкоски за предметот „Кампања“, за нелегално финансирање на изборите како лидер на партијата Обединети за Македонија, во 2011 година. Пресудата денеска беше дочекана со аплауз од адвокатите и обвинетиот Бошкоски. Тој за ова дело веќе одлежа казна затвор, и оваа пресуда е донесена по повторното судење. Овој […]