Вести Македонија

Герасимовски: Целта ни е преку „Енергија Центар“ да станеме енергетски независни

  Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски заедно со директорот на ТД „Енергија Центар“ Ванѓел Андреевски, организираа работилница во младинскиот центар Матично, на која  гости беа Вјеран Пирсиц, Експерт од Енергетска Задруга Еко-Кварнер Крк од Хрватска, Каја Шукова министерката за животна средина како и претставници од Министерството за транспорт и врски, Регулаторната Комисија за енергетика […]

Вести Македонија Ударни вести

ТД „Енергија Центар“ од вчера регистрирано во Централниот регистар

  Општина Центар вчера во Централниот регистар го регистрираше трговското друштво за производство и продажба на електрична енергија од обновливи извори „Енергија Центар“ и со тоа општината и официјално го доби второто општинско јавно претпријатие. Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски му се заблагодари и на помошник директорот за финансии на ЈП „Паркинзи на Општина […]

Вести Македонија

Герасимовски: Енергетската транзиција е иднината

  Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски кој е на работна посета во Загреб Хрватска како гостин и учесник на семинарот „Енергетска транзиција на Хрватска и земјите од регионот“ ја посети Општина Крижевци која е пример за искористување на сончевата енергија преку фотоволтаични панели. Во рамки на посетата Герасимовски заедно со колегите од Балканските земји […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Герасимовски: Инсталираме централи со моќност од 2.44 мегавати, поврат на инвестицијата е 4,5 години

  „Енергија Центар“ е називот на трговско друштво за производство и продажба на електрична енергија од обновливи извори чие формирање го изгласа вчера Советот во Општина Центар. Станува збор за општинско претпријатие кое ја овозможува и олеснува процедурата и постапката за инсталирање на поголеми фотоволтаични системи на јавните објекти, односно основни училишта, детски градинки, урбани […]