Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Црвен крст: Собрани се 38.555.035 денари за настраданите во Турција и Сирија

  Заклучно со 23 февруари, преку телефонските линии и од Фондот на солидарност на Црвен крст на РСМ се уплатени вкупно 38.555.035 денари.   Црвениот крст на РСМ наредната недела ја доставува и третата пратка за настраданото население погодено од катастрофалниот земјотрес во Турција.   Поради големиот интерес на граѓаните, Црвен крст на РСМ ја […]