Вести Македонија Ударни вести

Министерство за економија: Да се укине мерката за субвенционирана струjа за прехранбената индустрија

  Министерството за економија испрати предлог – одлука до Владата за укинување на мерката за субвенционирана електрична енергија на компаниите од прехранбената индустрија. Според анализите на Министерството за економија, кај голем дел од компаниите кои што користеа субвенционирана електрична енергија од ЕСМ Продажба по цена од 80 евра за мегават час, нема намалување на цените […]