Вести Македонија Ударни вести

Во Брисел започна билатералниот скрининг за Поглавје 9 „Финансиски услуги“

  Денеска во Брисел продолжува билтералниот скрининг за Кластер 2 „Внатрешен пазар” со скрининг состанокот за Поглавје 9 – „Финансиски услуги”. Преговарачкиот тим го предводи државната секретарка во Секретаријатот за европски прашања и заменичка на главниот преговарач на Република Северна Македонија со Европската унија, Дрита Абдиу Халили, која во своето воведно обраќање истакна дека земјата […]