Вести Македонија Ударни вести

Шаќири: Аплицираме за капитален проект за лечење рак со јонски зраци кој ќе биде мал ЦЕРН на Балканот

  Република Северна Македонија е заинтересирана да биде регионален центар за истражувања за туморска терапија и биомедицински истражувања, засновани на акцелератори на јонски зраци. За оваа цел работиме на обезбедување услови нашата држава да биде избрана за изградба на Меѓународниот институт за одржливи технологии на Југоисточна Европа(SEEIIST), познат како Мал ЦЕРН на Балканот, рече министерот […]