Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Ковачевски: Ги обврзуваме трговците да имаат најмалку 80% од лебот од 33 денари

  “Денеска, бев лично да се уверам во фактичката состојба со производството и испораката на белиот и полубелиот леб во…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Обврска за производители на леб да го произведуваат и ставаат во промет белиот и полубелиот леб, а трговците да го продаваат

  Владата, на синоќешната седница, донесе Одлука за определување обврска на трговците да прибавуваат и продаваат определени видови и количества…

Read More