Вести Македонија Ударни вести

„Слободно движење на работници“ на денешната скрининг агенда во Брисел

  Денес во Брисел се одржува билатералниот скрининг состанок за Поглавје 2 „Слободно движење на работници“ во рамки на Кластерот 2, „Внатрешен пазар“. Билатералниот состанок го отвори државната секретарка во Секретаријатот за европски прашања и заменичка на главната преговарач со ЕУ, Дрита Абдиу-Халили, која кажа дека веќе се спроведени многу реформи во оваа област, но […]