Вести Македонија

Санкции за 55 автобуси што вршат превоз на ученици

  Во текот на вчерашниот ден во периодот од 12.00 до 16.00 часот на територијата на државата спроведена е акциска контрола на возила што вршат јавен превоз на ученици.   При контролата констатирани се 55 сообраќајни прекршоци, од кои шест за користење мобилен телефон при возење, четири за нерегистрирано возило, а на вонреден технички преглед […]

Вести Македонија

Санкционирани 37 автобуси што вршат превоз на ученици, еден возач без лиценца

  Денеска на територијата на државата спроведена е акциска контрола на возила што вршат јавен превоз на ученици. При контролата  констатирано е едно кривично дело по член 284-а од Кривичниот законик за возење без соодветна лиценца. Констатирани се 37 сообраќајни прекршоци, а на вонреден технички преглед биле упатени 14 возила. Сообраќајните контроли за зголемување на […]

Вести Македонија Ударни вести

Санкции за 30 автобуси што вршат превоз на ученици

  Во текот на вчерашниот ден во периодот од 06.00 до 10.00 часот на територијата на државата спроведена е акциска контрола на возила што вршат јавен превоз на ученици, преглед на средношколци пред влегување во училишта, угостителски објекти и игри на среќа во непосредна близина на училиштата. При контролата приведено е едно малолетно лице од […]

Вести Македонија Ударни вести

Санкционирани 42 автобуси што вршат превоз на ученици, еден без лиценца

  Во текот на вчерашниот ден (03.03.2023) во периодот од 12.00 до 16.00 часот на територијата на Република Северна Македонија спроведена е акциска контрола на возила што вршат јавен превоз на ученици, за зголемување на безбедноста на учениците од дома до училиште и од училиште кон дома. При контролата констатирано е едно кривично дело по […]