Вести Македонија Ударни вести

МОН подготвува нов Закон за учебници

  Во моментов се изготвува првата нацрт верзија на новиот Закон за учебници во основното и средното образование на којашто работи група составена од претставници на повеќе институции и чинители на воспитно – образовниот процес. Ова е иницијатива на Министерството за образование и наука и Педагошката служба, со единствена цел да се унапреди квалитетот на […]