Алтернатива Македонија Настани Ударни вести

Филмовите трагаат по вистината – Емил КРСТЕСКИ

    Познатиот режисер, Луис Буњуел во својата книга мемоари „Мојот последен здив“, во која зборува за својот живот и за своето богато творештво, на почетокот раскажува за значењето на меморијата и за помнењето на она што се случило. Тој вели дека губењето на меморијата е почеток на нашето целосно исчезнување, зашто помнењето го сочинува […]