Алтернатива Вести Македонија Настани

Македонски филмови на Меѓународниот “Софија филм фест 2023”

  Од 16 до 31 март во Софија ќе се одржи Меѓународниот филмски фестивал „Софија филм фест 2023“ под мотото „Поврзете се повторно“. Како што информираат од Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Софија, во рамките на програмата на годинашниот „Софија филм фест“ ќе бидат прикажани и филмовите: „Пред дождот“, „Прашина“, „Бикини мун“, „Мајки“, […]