Алтернатива Настани

“Пепелашка” од Сергеј Прокофјев на сцената на Националната опера и балет

  Најновата балетска продукција на Националната опера и балет, современиот балет во 3 слики „Пепелашка“ од Сергеј Прокофјев, на сцената на НОБ ќе биде изведена на 18 март (сабота) со почеток во 12 часот. Приказната за „Пепелашка“ во модерна верзија е преточена во прекрасната музика на големиот руски композитор Сергеј Прокофјев, а со кореографија на […]