Вести Македонија Став Ударни вести

Јавното обвинителство итно да постапи по случајот за грешно направена двојна масектомија

  Платформата за родова еднаквост е згрозена поради најновиот скандалозен случај на жена на која поради погрешна дијагноза за рак на дојка ѝ била направена двојна масектомија, и крајно револтирана поради инертноста на надлежните институции и флагрантното кршење на законите, особено кога станува збор за груба повреда на правото на здравје. Воедно, како Платформа составена од […]