Вести Македонија Ударни вести

„Преспанското јаболко“ доби заштитена географска ознака со која се потврдува неговата автентичност

  Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, потпиша 17 решенија на прозиводители на праспанско јаболко, кои успешно ја поминаа верификацијата и ќе можат непречено да го користат заштитениот географски назив „Преспанско јаболко“. Со заштитата на географскиот назив „Преспанско јаболко“, истиот се заштитува од имитација, злоупотреба и  лажно декларирирање. Всушност се заштитува угледот и […]