Вести Македонија Ударни вести

ОЈО презема дејствија за расчистување на кражба од бугарскиот КИЦ во Скопје

  Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје, постапувајќи по поднесено известување од Министерството за внатрешни работи за извршена кражба во просториите на бугарскиот Културно-информативен центар во Скопје, ги издава сите потребни насоки и наредби за откривање на сторителите. Настанот се случи ноќта меѓу 15 и 16 март, кога непознати сторители со употреба на сила, […]