Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Пуштен во употреба нов инвестициски проект на „Алкалоид“ вреден 3,8 милиони евра

  Од 2017 до 2023 година „Алкалоид“ АД Скопје има пуштено во употреба 10.720 m2 фармацевтски капацитети и има инвестирано…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Работна средба на Град Скопје и УНДП за политиките клучни за развој на локално ниво

  Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска и Постојаниот претставник на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), Амбасадор Армен…

Повеќе
Categories: Вести, Став, Ударни вести

Како до поголема професионалност во спортот – Иван Анастасовски

  Визија на развиениот свет е државните авторитети да го гледаат спортот како средство за подобар економски и социјален развој.   Во…

Повеќе