Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Замрзнување на цените на јајцата и оризот

  Владата донесе Одлука за определување највисоки цени за одделни производи во трговијата на мало и обврска на трговците да прибавуваат и продаваат определени видови и количества на одделни стоки на потрошувачите според определен редослед. Со одлуката се определуваат највисоките цени во трговијата на мало на свежи јајца од кокошка и ориз и се определува […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Бектеши: Утре се замрзнуваат цените за јајцата и оризот

  На утрешната седница Владата ќе ги замрзне маржите на оризот и јајцата согласно цените кои биле претходно во текот на месец март, изјави денеска на прес-конференција, министерот за економија, Крешник Бектеши. Кај шеќерот и брашното нема да се интервенира со замрзнување, затоа што веќе има наламување на цените на овие производи и тој тренд […]